Na výstavišti řádil kapsář, o peněženky přišli tři muži

20.07.2020 14:29

KROMĚŘÍŽ - Terčem kapsáře se v neděli dopoledne stali tři muži, které si zloděj vyhlédl na burze drobného zvířectva na výstavišti v Kroměříži. Zřejmě využil většího množství lidí a nepozorovaně jim ukradl peněženky.

„K první krádeži došlo mezi sedmou a osmou hodinou. Pětašedesátiletému návštěvníkovi zloděj ukradl peněženku s doklady a platební kartou z tašky, kterou měl přes rameno. O půl deváté pak zjistil odcizení svých věcí sedmasedmdesátiletý prodejce exotického ptactva. Tomu peněženka s doklady zmizela z kapsy kalhot. Poslední obětí kapsáře se stal osmašedesátiletý muž. U stánku s domácími potřebami přišel o obal na doklady i s penězi. Zloděj mu jej vzal z kapsy bundy okolo půl desáté,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Okradeným tak vznikla škoda za bezmála patnáct tisíc korun.  Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu po dopadení hrozí až dva roky vězení.

„Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo. Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost,“ připomněla policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ