Na vazbu stačily recidivistovi krádeže kola, alkoholu a mandlí

18.06.2020 16:56

VSETÍN - Nenapravitelný osmatřicetiletý zloděj zase kradl, přitom už byl především za majetkovou trestnou činnost čtrnáctkrát trestaný a z vězení se naposledy vrátil vloni v únoru.
„Dnes dopoledne rozhodl soudce o jeho vzetí do vazby. Za krádeže mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ informovala tisková mluvčí Policie Zlínského kraje Lenka Javorková.

Osmatřicetiletého muže zadrželi policisté v úterý 16. června dopoledne v Rožnově pod Radhoštěm. Nepolepšitelný zloděj ukradl minulý týden v dopoledních hodinách před supermarketem v Rožnově jízdní kolo v hodnotě 15 tisíc korun. Nebyla to náhodná krádež, měl u sebe štípací kleště, kterými během chvilky přestřihl lankový zámek a na kole odjel.

„O pár dnů později kradl v supermarketu tvrdý alkohol a mandle za více jak 1 600 korun. Krádež na kamerách zahlédli pracovníci supermarketu a vydali se za ním. Když to zloděj zjistil, nechal kradené věci venku před supermarketem a z místa utekl. Policistům se muže podařilo ztotožnit na kamerových záznamech díky osobní znalosti a vzhledem k jeho předešlým majetkových deliktům ho dobře znají,“ dodala Lenka Javorková.
Vlastimil Langer

Ilustrační foto: Policie ČR