Na „umělce“ roste nové osvětlení

16.08.2022 11:29

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Fotbalové hřiště s umělou trávou v areálu valašskomeziříčského letního stadionu se nejpozději do konce prázdnin dočká nového osvětlení za 1,8 milionu korun.
„Áčko TJ Valašské Meziříčí hraje Moravskoslezskou divizi a daří se i mládežnickým celkům. Nejen oni přitom využívají k zápasům a tréninkům tzv. ‚umělku‘. Její vytížení je maximální nejen přes den, ale také po setmění a to zejména v chladnějších měsících. Proto jsme se po dohodě s fotbalisty rozhodli vyměnit stávající osvětlení hřiště, které už nevyhovovalo dnešním standardům,“ vysvětlil místostarosta Josef Vrátník. Radnice za nová světla zaplatí 1,8 milionu Kč s tím, že fotbalistům by mělo být k dispozici od září.
Zároveň se město připravuje na opravu stávajícího umělého povrchu hřiště. „Dokončujeme projektovou přípravu, která nastíní finální náklady, a následně budeme žádat o dotaci. Práce bychom chtěli provést v příštím roce a po jejich dokončení bude možné na umělce hrát ligové soutěže do divize včetně, což by mělo pokrýt většinu potřeb našich fotbalistů,“ doplnil místostarosta Vrátník.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí