Na Uherskohradišťsku hořela garáž i pergola u rodinného domu

23.10.2021 11:30

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Garáž a pergola u rodinného domu v Ostrožské Nové Vsi v místní části Chylice na Uherskohradišťsku hořela v pátek 22. října před půlnocí. Nikdo nebyl zraněn.

„První hlášení o požáru garáže jsme přijali v 23:44 hodin. Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Ostrožská Nová Ves a Kunovice. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela i jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Veselí nad Moravou,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hasiči zjistili, že hoří garáž a pergola, která spojovala garáž a rodinný dům. „Pod pergolou stál osobní automobil, který odtlačili mimo hořící objekt a vypnuli přívod elektrického proudu. K uhašení požáru hasiči v dýchacích přístrojích nasadili tři útočné proudy vody C,“ sdělil mluvčí hasičů.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Výše škody v tuto chvíli není známa. Šetření příčiny vzniku požáru bude pokračovat dnes v dopoledních hodinách.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje