Na tržišti Pod Kaštany to žije, hitem jsou víkendové akce

18.04.2024 16:32

ZLÍN - Zahájení nové sezony tržiště Pod Kaštany, které se konalo na začátku dubna, si nenechalo ujít přes dva tisíce návštěvníků, o nabídku se postaralo více než sedmdesát prodejců. Vzestupnou tendenci má i prodej v rámci pracovního týdne.

„Tržiště Pod Kaštany po zimní přestávce pořádně ožilo. Pracujeme na tom, aby byl druhý prodejní ročník úspěšný. Vytvořili jsmeproto nový koncept tržiště, který je mimo klasického prodeje postaven na mimořádných akcích. Pevně věřím, že akce zaujmou širokou veřejnost, aby byli spokojeni návštěvníci i trhovci s tržbami. Chceme, aby bylo tržiště zajímavé svou nabídkou v rámci celého týdne,“ uvedl při slavnostním zahájení primátor Jiří Korec. Návštěvníky přivítal společně se svým náměstkem Pavlem Bradou, hejtmanem Radimem Holišem a jeho náměstkem Davidem Vychytilem.

Dubnové víkendové programy doplnil Farmářský jarmark s živou hudbou a dětským programem (13. 4.). V sobotu 20. 4. pak proběhne bleší trh.  „Blešáky jsou svým způsobem kulturním zážitkem a dobrým nápadem, jak se zbavit nepotřebného domácího harampádí, prostě ráj pro všechny vetešníky. Bleší trhy zdobí autenticita a dobrá cena,“ poznamenala manažerka tržiště Michaela Topič.

„Návštěvníci si v rámci mimořádných akcí přijdou na své také v květnu. V sobotu 11. 5. je na programu Psí a knižní market. Jedná se už o čtvrté pokračování loni zahájené dobročinné akce zacílené na pomoc takzvanému psímu domovu důchodců. V prosinci přijela akci založenou Terezou Markovou ze Zlína, podpořit i milovnice psů a koček, spisovatelka Bára Nesvadbová,“ sdělil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí magistrátu.

„Motivace ke vzniku Psího a knižního marketu byla jednoznačná. Byla to myšlenka pomáhat psímu domovu důchodců Smečka z Knihánkova. Postupně jsem ale zjistila, že mi tato akce dala daleko více, než jsem očekávala. Nové přátele, novou motivaci k práci a něco, co mě baví a v čem vidím velký smysl,“ vysvětlila Tereza Marková. Že pro konání knižního marketu zvolí zlínské tržiště, o tom vůbec nepochybovala. „Tržiště Pod Kaštany má jednak mnohaletou tradici, a navíc mi přišlo jako perfektní místo, kde by prodejci mohli nabízet své výrobky a lidé se zastavit na kus řeči i se svými domácími mazlíčky. Ti jsou přece součástí naší komunity a je třeba je taky socializovat,“ doplnila Marková.

Květnový program zakončí o víkendu 18. a 19. května Farmářský jarmark a bleší trh nazvaný Starým věcem nový život. „Farmářský jarmark organizujeme jedenkrát měsíčně, ten květnový se živou hudbou a doprovodným programem pro nejmenší se uskuteční v sobotu. V neděli se pak uskuteční blešák, jedna z vůbec nejoblíbenějších akcí Pod Kaštany. Pořádáme jej také jednou do měsíce, konkrétně každou třetí neděli,“ sdělila manažerka tržiště Michaela Topič.
Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína

Ilustrační foto: Archiv SNZK