Na tržišti Havlíčkova fungují veřejné toalety

04.05.2024 09:28

OTROKOVICE - Opraveny a nově otevřeny jsou veřejné toalety na tržišti v ulici Havlíčkova nedaleko parku u polikliniky. „Přístupné jsou non-stop a pro jejich využití je nutné mít  připraveny mince v celkové hodnotě 10 korun. Automat mince nevrací,“ informovala Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.

Otevření předcházely úpravy, nezbytné pro bezproblémový chod zařízení. Nejvýznamnější byla kompletní oprava střechy. „Museli jsme vyřešit také provozní záležitosti, protože dříve WC náleželo k cukrárně, která byla v místě, a její provozovatel měl k dispozici klíče. Provozovna byla zrušena a tak bylo potřeba zajistit otevření jinou cestou. Dobrou zkušenost máme s veřejnými záchody na autobusovém nádraží, které mají automatický mincovník pro vstup. Proto jsme zavedli stejný systém i tady. Takto budou toalety k dispozici vždy, když je občané budou potřebovat,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Vybavení WC zůstává, některé prvky byly vyměněny za nové. Upraveny byly vstupní dveře, které jsou opatřeny mincovníkem. Zda jsou toalety v provozu a mincovník funkční signalizuje svítící zelená dioda na mincovníku.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice