Na taktickém cvičení u obce Suchá Loz si policisté vyzkoušeli i útok ozbrojených pachatelů

21.10.2022 17:28

SUCHÁ LOZ  - Taktické cvičení AMOK 2022 se uskutečnilo ve čtvrtek 20. října v prázdném objektu u obce Suchá Loz na Uherskohradišťsku. Cvičení bylo zaměřené na problematiku případného útoku ze strany ozbrojených pachatelů s velkým počtem zraněných či usmrcených osob.
„Aby mělo cvičení co nejvíce reálnou podobu, nikdo ze zasahujících policistů nebyl předem informován o konkrétních situacích, které v objektu nastanou. Celkem si vyzkoušeli čtyři modelové situace se zaměřením na komunikaci mezi zakročujícími jednotkami, eliminaci útočníka, krizové vyjednávání a poskytování první pomoci,“ uvedla Milena Šabatová, policejní mluvčí.
Během cvičení se kladl velký důraz na zaznamenávání průběhu zásahů pro účely následného vyhodnocení. Vše se dělo pod dohledem zkušených hodnotitelů. Vyhodnocováním se budou zabývat ještě v následujících dnech.
„Cílem každého cvičení je vždy procvičit jak vzájemnou spolupráci, tak i koordinaci činností a postupů, dále flexibilitu, rychlost a taktiku celého zásahu. Zúčastnilo se několik desítek policistů z různých útvarů, od operačního střediska, přes pohotovostní a eskortní oddělení, policisty prvosledových hlídek, psovody,  vyjednavače, policejní instruktory, Zásahovou jednotku z Brna, leteckou službu, dokumentační skupinu, až po studenty Střední policejní školy Holešov a další účastníky,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Foto z cvičení bez komentáře: Police Zlínského kraje