Na Štědrý den se bude na Horalu lyžovat i koupat, Bistrotéka Valachy zve na šneky

23.12.2022 10:19

VELKÉ KARLOVICE/ZLÍN - Jak si zkrátit čekání na štědrovečerní nadílku? Především pro rodiče s dětmi má užitečný tip Resort Valachy Velké Karlovice.
„Na Štědrý den 24. prosince bude otevřena sjezdovka Horal u hotelu Horal, návštěvníci si mohou zalyžovat od 8:30 do 13 hodin a také si objednat lekci lyžování, protože bude v provozu i lyžařská škola. Ze sjezdovky se navíc dá ještě zamířit za koupáním do sousedních termálních bazénů ve Wellness Horal. Otevřeno bude na Štědrý den od 9:30 až do 15 hodin, včetně saunového světa a masáží,“ informovala tisková mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.
Bistrotéka Valachy ve Zlíně zase zve milovníky dobrého jídla. Jako každý rok kolemjdoucím zpestří Štědrý den nabídkou šnečích specialit. „Šneci zdaleka nejsou jen francouzskou delikatesou, své místo měli i na jídelním stole našich předků, byli dokonce považováni za postní pokrm. Za první republiky se staly oblíbenými sváteční vycházky městem spojené s návštěvou restauračních podniků, které nabízely šnečí pokrmy, a v posledních několika letech se tato tradice opět vrací,“ řekla Martina Žážková a pozvala k návštěvě do Bistrotéky Valachy, kde si mohou návštěvníci stejně jako loni pochutnat od 11 do 14 hodin na šnecích po burgundsku, šnecích s bordelaise omáčkou a šnecích v silném hovězím vývaru s armagnacem a šnečím kaviárem.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Resort Valachy