Na stáž k praktikům se přihlásilo prvních šest studentů

13.03.2024 13:34

ZLÍNSKÝ KRAJ – Na stáž Praktikem na zkoušku se hlásí první studenti medicíny. Během prvního týdne se do programu přihlásilo šest mediků z lékařských fakult napříč Českem, trvalé bydliště mají ve Zlínském kraji.„Jde o studenty druhého až pátého ročníku studia lékařských fakult v Praze, Plzni, Olomouci a Brně. Ordinaci, kde týdenní stáž absolvují, si vybírají podle místa trvalého bydliště. Tři přihlášky máme do Zlína, po jedné do Uherského Hradiště, Starého Města a Hošťálkové,“ popsala náměstkyně Olga Sehnalová, která má oblast zdravotnictví ve Zlínském kraji na starosti.

„Příjem přihlášek na stáž Praktikem na zkoušku spustil Zlínský kraj 1. března. Určena je studentům medicíny, kteří chtějí získat nové zkušenosti a zjistit, jak vypadá medicína prvního kontaktu v každodenní praxi. V deseti moderně vybavených ordinacích na Zlínsku, Kroměřížsku, Uherskohradišťsku a Vsetínsku se jim budou po celý týden věnovat zkušení praktičtí lékaři,“ sdělila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Zlínský kraj chce novým programem vzbudit zájem mediků o praktické lékařství, které je pro pacienta vstupní branou do systému zdravotnictví. „V první fázi bychom chtěli zprostředkovat stáž zhruba dvaceti studentům. Budeme ale samozřejmě moc rádi, pokud bude zájem z jejich strany větší,“ doplnila Olga Sehnalová s tím, že počet zapojených ordinací, které hejtmanství vytipovalo ve spolupráci s krajským Sdružením praktických lékařů, by se v budoucnu mohl rozšířit.

Více informací a přihlášku zájemci najdou na webových stránkách Zlínského kraje v sekci Zdravotnictví: Praktikem na zkoušku - Zlínský kraj (zlinskykraj.cz).
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj