Na rožnovské radnici koledovali Tři králové

07.01.2023 08:17

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Tříkrálová sbírka začala v pátek 6. prosince krátce po poledni v Rožnově pod Radhoštěm a pokračovat bude i dnes po celý den. „Tříkrálovou sbírku organizuje Charita Valašské Meziříčí a vybrané prostředky budou využity zejména na pořízení automobilů pro sociální služby a zajištění provozu Centra sociálně materiální pomoci,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Rožnovští tříkráloví koledníci se v pátek odpoledne rozešli po celém Rožnově koledovat. Kroky jedné ze skupinek vedly také na rožnovskou radnici. Tam je přivítali radní města a popřáli Tříkrálové sbírce hodně štědrých dárců a také vhodili první finanční příspěvky do zapečetěné kasičky. Kašpar, Melichar i Baltazar popřáli radě města hodně štěstí i úspěchů v letošním roce.
„Následně pak tradičně zakreslili písmena K+M+B a letopočet 2023 na vchodové dveře hlavní budovy rožnovské radnice na Masarykově náměstí. Do Tříkrálové sbírky je možné přispět také online nebo formou dárcovské SMS, veškeré informace jsou dostupné zde,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm