Na průtah Kunovicemi se vrací doprava

18.11.2021 10:10

KUNOVICE - Na rekonstruovaný průtah Kunovic se po čtyřech měsících opět vrátí provoz. Specialisté Skanska dnes otvírají 1200 metrů dlouhý úsek na silnici I/55 v režimu předčasného užívání bez jakéhokoli omezení. Skončí tak významné dopravní komplikace, které dosud způsobovalo přetížení objízdných tras.

„Máme za sebou polovinu prací. Na asi devíti stech metrech jsme zrekonstruovali vozovku, zlepšili průjezdnost a bezpečnost křižovatky se silnicí I/50, kde jsme také vyměnili světelné signalizační zařízení. V celém tomto úseku jsme provedli přeložky inženýrských sítí a před několika dny jsme osadili konstrukce portálů,“ upřesnil projektový manažer Skanska Roman Zbořil. Během zimních měsíců se stavebníci budou soustředit na dokončení chodníků a místních komunikací mimo hlavní trasu průtahu.
„Na rekonstrukci vozovky se vrátíme v polovině března příštího roku, kdy nás čeká zbývající úsek v délce cca 300 m. V této etapě bude upravena stávající světelná křižovatka v centru Kunovic. Práce budeme provádět po částech tak, aby byl zajištěn průjezd Kunovic pro osobní a autobusovou dopravu. Pro nákladní dopravu budou stanoveny objízdné trasy. Doprava přes Kunovice by tedy měla být v příštím roce klidnější.“ doplnil Roman Zbořil.

Rekonstrukce, která by měla přinést výrazné zvýšení plynulosti a bezpečnosti dopravního provozu v samotném centru města, bude hotova v srpnu 2022.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Skanska