Na pouti ve Velehradě čekají řidiče dopravní omezení a úplné uzavírky

02.07.2022 10:06

VELEHRAD - Dny lidí dobré vůle a pouť ve Velehradě s sebou přinesou jistá dopravní omezení a úplné uzavírky. Desítky policistů budou od pondělního poledne 4. července do úterý 5. července až do odpoledních hodin, dohlížet nejen na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale i na bezpečnost všech účastníků oslav.
„Návštěvníci musí počítat s tím, že k Velehradu budou uzavřeny všechny příjezdové cesty. Výjimku tvoří pouze regulovaný příjezd od Starého Města. V ulici Velehradská bude pořadatelská služba za dohledu policie kontrolovat všechny, kteří budou chtít projet. Řidičům s trvalým pobytem Velehrad, Modrá, Salaš a Jalubí je vjezd po předložení občanského průkazu povolen. Povolení k vjezdu mají řidiči s povolením vydaným pořadatelskou agenturou a příslušnými obecními úřady, stejně jako zájezdové autobusy. Ostatním doporučujeme využít parkování v ulici Tovární (obchvat Starého Města), odkud bude kyvadlová doprava převážet návštěvníky až do Velehradu, nebo na hřišti v obci Tupesy,“ informovala Milena Šabatová, policejní mluvčí.
Policisté budou také důsledně dohlížet na nesprávné parkování. Přímo ve Velehradě budou na bezpečnost účastníků, dodržování veřejného pořádku a bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet nejen policisté z obvodních oddělení, ale i dopravní policisté a kriminalisté. V případě nastalých problémů s protiprávním charakterem budou veřejnosti k dispozici.
„Návštěvníkům doporučujeme, aby během těchto dnů měli své osobní věci pod neustálou kontrolou,“ dodala Milena Šabatová.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ