Na Informační telefonní linku Zlínského kraje se obraceli i lidé ze zahraničí

25.07.2021 11:08

ZLÍNSKÝ KRAJ – Více než pět měsíců zajišťovali pracovníci Krajského úřadu Zlínského kraje provoz Informační telefonní linky, na které volajícím pomáhali s registrací k očkování proti covid-19 a odpovídali spoustu dotazů týkajících se nejen očkování. Za příkladné nasazení a citlivý přístup k volajícím 10 krajským úředníkům poděkoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„Poděkování si tito lidé rozhodně zaslouží, i oni totiž pomáhali v boji proti covidu-19 a předávali zájemcům cenné informace k očkování. Vím, že to občas nebylo jednoduché a jsem hrdý na to, že máme na úřadě takové lidi,“ řekl Radim Holiš.

Na Informační telefonní linku Zlínského kraje se obraceli i lidé ze zahraničí. Pracovníci infolinky zaznamenali např. hovory z USA, Mexika, Velké Británie i ze Španělska. „Kolegové na infolince byli schopní zjistit nemožné, nejen dotazy týkající se očkování, ale i testování. Ochotně zjišťovali informace a volajícím telefonovali zpět. Zajistili termín očkování i profesionálnímu fotografovi sportovních událostí, který i díky nim vyrazil fotit na Olympijské hry do Tokia. Nasazení kolegů si velmi vážím,“ doplnil Milan Štábl, ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje.

Celkem se na Informační telefonní linku Zlínského kraje od 15. ledna do 7. července obrátilo 13 445 volajících. V současné době linka funguje pouze jako rozcestník na jednotlivá očkovací místa. Volající na číslo 577 043 770 si v předvolbě mohou vybrat, na které očkovací místo chtějí být přepojeni. Stačí po výzvě zmáčknout tlačítko 1 až 8.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj