Na Benešově nábřeží bude jednosměrka, výluka povede po Kvítkové

13.09.2021 12:11

ZLÍN - Do standardního provozu MHD zasáhne od úterý 14. září zjednosměrnění Benešova nábřeží ve Zlíně z důvodu rekonstrukce ulice. Autobusy MHD linky 33 budou jezdit ve směru z centra města do Bartošovy čtvrti s označením 33X po výlukové trase ulicí Kvítkovou.

Jednosměrnému provozu na Benešově nábřeží v úseku od křižovatky s ulicí Podvesná VI po křižovatku s ulicí Dlouhou se bude muset v následujících týdnech přizpůsobit autobusová linka MHD č. 33.
„Ve směru do centra města bude Benešovo nábřeží průjezdné a provoz MHD zde zůstane zachován ve standardním režimu. Podle potřeb stavby zde může docházet k dočasným posunům zastávek o několik desítek metrů na provizorní stanoviště. V opačném směru budeme jezdit s označením 33X tak, že od zastávky Dlouhá budou autobusy pokračovat po Kvítkové ulici a budou zde zastavovat na zastávkách linky 38. Na svou standardní trasu se vrátí v Hornomlýnské ulici na zastávce Podvesná X,“ upřesnil vedoucí dispečer Jan Tesař. Předpokládá se, že v tomto režimu bude linka 33 provozována asi jeden měsíc. Ke změně časových poloh spojů na lince 33 nedojde.
„Podle postupu stavebních prací nastane později i situace, kdy bude platit na Benešově nábřeží z důvodu frézování a pokládky živičné vrstvy dvakrát několikadenní úplná oboustranná uzavírka. Výlukový provoz linky 33 se v tomto případě změní tak, že ve směru do centra města pojedou autobusy po Kvítkové, Lorencovou ulicí a po tř.Tomáše Bati na zastávku Náměstí Míru. Dotkne se to i linky 38, která bude za této uzavírky vedena ve směru jízdy do centra města od Baťovy nemocnice přes zastávku Podvesná XVII a po Hornomlýnské ulici,“ sdělil tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Práce silničářů budou probíhat také v ulici Podvesná VI, ale převážně jen ve formě pohyblivých pracovních míst. Může dojít k dočasnému posunu zastávek MHD o několik desítek metrů na provizorní stanoviště. Při krátké úplné uzavírce ulice Podvesná VI dojde rovněž na nezbytně nutnou dobu k přetrasování autobusové linky 38 ve směru jízdy do centra – bude vedena od Baťovy nemocnice přes zastávku Podvesná XVII a po Hornomlýnské ulici.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: DSZO