Na Baťově bude možné využít nové veřejné WC

17.11.2022 10:11

OTROKOVICE - Nové veřejné WC, po kterém roky volala široká veřejnost, nově slouží na Baťově. Vzniklo jako součást stavby nového autobusového nádraží. Veřejnosti začne sloužit od příštího týdne a pro jeho využití je nutné mít připraveny mince v celkové hodnotě 10 korun. Automat mince nevrací.
„Dopravní terminál, který byl dokončen koncem října, přivádí do centrální části Baťova množství osob, které tudy cestují do školy, práce i za zábavou. Logickým krokem při budování nové stavby proto bylo myslet také na jejich potřeby,“ uvedla Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
„Často jsme slýchali náměty občanů, že na Baťově chybí veřejné toalety. Tento fakt jsme se rozhodli napravit při rekonstrukci autobusového nádraží. Jediná budova, která zde vznikla, ale neslouží jen potřebám veřejnosti. Je zde umístěno také zázemí pro řidiče autobusů, kteří zde mají vše potřebné, aby si mohli odpočinout v rámci přestávek,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková. Realizace celého projektu byla ve výši 15 milionů korun, kdy většina nákladů byla pokryta z dotace.
Projekt Autobusové nádraží Baťov – revitalizace území a zvýšení bezpečnosti zahrnoval rekonstrukci komunikací a zastávek, navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť, materiálové sjednocení a vybudování objektu veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče veřejné dopravy.

Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Otrokovice

Ilustrační foto: Archiv SNZ