Muži se porvali na náměstí, útočníka dopadli strážníci v parku

14.07.2021 10:11

ZLÍN - Přímo v centru Zlína přerostl v potyčku spor dvou mužů ve věku 47 a 66 let kvůli údajným nevyřízeným dluhům z minulosti, kterou ukončili až strážníci Městské policie Zlín.
„Krátce po jedné hodině odpolední v pondělí 12. července si všiml strážník při kontrole náměstí Míru, že na travnaté ploše dochází mezi dvěma muži k hlasité hádce, která již přerůstá ve fyzický atak. Požádal tedy o příjezd další hlídky a aktéry potyčky vyzval, aby v ní nepokračovali. Tomu oba vyhověli, načež mladší tvrdil, že mu starší dluží peníze, zatímco starší uváděl, že mu již vše splatil a nic dalšího nedluží,“ sdělil zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
Přivolaná hlídka ošetřila staršímu muži drobnou oděrku a podezření z přestupku proti občanskému soužití předala k dalšímu řízení správnímu orgánu.
Chvíle, kdy se znesváření muži v míru rozešli, však netrvala dlouho. O několik minut později totiž strážníkům oznámili kolemjdoucí, že v boční ulici dochází ke rvačce mezi dvěma muži.
„Hlídka MP Zlín zde poté nalezla staršího z dříve řešené dvojice mužů, který měl krvácivé zranění na ruce. Mladší jej totiž opět napadl a vzápětí vzal do zaječích. Strážník, který zpozoroval prvotní incident, se za ním okamžitě vydal a dostihl jej v nedalekém sadu Svobody. Agresivní muž však nedbal jeho výzev a pokoušel se o útěk, v němž mu bylo definitivně zabráněno až s použitím donucovacích prostředků,“ pokračoval Pavel Janík.
Přivolaný lékař ošetřil zraněného muže a rovněž vyšetřil útočníka, kterému v organizmu kolovalo na 2,5 promile alkoholu. A protože dotyčný nedokázal kontrolovat své chování, převezli jej strážníci k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. I druhý incident bude mít dohru v přestupkovém řízení u správního orgánu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín