Muzeum zve na výstavu ovoce z Valašska

09.11.2022 08:17

VSETÍN - Tradiční i novošlechtěné odrůdy ovoce z regionu budou k vidění v rámci výstavy, která proběhne od čtvrtku 10. do neděle 13. listopadu v muzeu na zámku Vsetín. Poslední den výstavy se od 14 hod. uskuteční přednáška odborníků z Mendelovy univerzity Brno.
„Na čtyřdenní výstavě si budete moci prohlédnout desítky odrůd z našeho regionu od předních valašských pěstitelů. Ovoce nám poskytlo Národní muzeum v přírodě Rožnov, Český zahrádkářský svaz Vsetín, ČSOP Bílé Karpaty, pánové Vala z Horní Bečvy a Váhala z Valašského Meziříčí i základní organizace ČZS Zubří. Tímto bych jim chtěla všem poděkovat,“ uvedla kurátorka výstavy Ivana Spitzer Ostřanská z Muzea regionu Valašsko.
„Poslední den výstavy, v neděli 13. listopadu, od 14 hodin pohovoří přední český odborník na tradiční krajové odrůdy ovoce Radoslav Vlk a jeho kolegové z Mendelovy univerzity Brno. Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo facebooku @muzeumregionuvalassko,“ dodal Jiří Koňařík z Muzea regionu Valašsko.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Muzeum regionu Valašsko