Muzeum regionu Valašsko zve na novou výstavu Milana Ošťádala

18.02.2022 09:47

VSETÍN - Originální fotografické experimenty i výběr z autorovy běžné dokumentační a ateliérové tvorby nabídne výstava Milan Ošťádal: FOTO, která odstartovala v úterý 15. února v muzeu na zámku Vsetín.
„Milan Ošťádal (nar. 1960, na snímku) absolvoval obor fotograf na Odborném učilišti místního hospodářství Služeb města Brna (1975–1978). Své profesi se věnuje už přes 40 let, během kterých vystřídal několik působišť. Od roku 2005 je zaměstnancem Muzea regionu Valašsko, kde se mimo práce fotografa věnuje i správě a digitalizaci muzejního fotoarchivu, publikaci odborných článků a několikrát už si vyzkoušel i roli kurátora,“ uvedl mluvčí muzeas Jiří Koňařík.
Na výstavě v zámku Vsetín je vůbec poprvé k vidění výběr z jeho celoživotní fotografické tvorby, od analogové až po digitální. „Vedle dokumentačních snímků a výtvarných fotografií vzešlých zejména z experimentálních hrátek v ateliéru nabízí výstava také zajímavý vhled do autorovy tvůrčí práce. Návštěvníci si budou moci prohlédnout velkoformátovou projekci zachycující jeden z jeho experimentů, který Milan Ošťádal pojmenoval Shell – zázrak tvoření. Součástí výstavy jsou i tipy na domácí fotoexperimenty či interaktivní průvodce výstavou,“ upřesnila kurátorka výstavy Olga Méhešová. 
Výstava Milan Ošťádal: FOTO je na zámku Vsetín do neděle 24. dubna, kdy ji zakončí slavnostní dernisáž. Další podrobnosti najdete na www.muzeumvalassko.cz.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Muzeum regionu Valašsko