Muže z rozvodněné řeky zachránili policisté

07.08.2016 11:27

BRUMOV-BYLNICE – Hukot rozvodněné řeky a šumění lijáku v hluboké tmě v pátek po půl jedenácté v noci najednou prořízlo naléhavé volání o pomoc, které vyburcovalo k okamžitému jednání policejní hlídku v Brumově-Bylnici. „Policisté bleskově vyhodnotili situaci a zjistili, že volá muž, kterého strhl proud vody v rozvodněné řece. Měl štěstí, že v pravou chvíli a na pravém místě byli policisté,“ sdělila policejní mluvčí Lucie Javoříková.
Dramatická událost měla šťastnou dohru. „Policisté ihned začali muže zachraňovat, což se jim s pomocí místního dobrovolného hasiče zanedlouho podařilo. Zachráněný naštěstí neutrpěl žádné zranění, jen byl v silném šoku. Osmapadesátiletý muž neodhadl sílu proudu rozvodněné řeky a chtěl autem přejet přes místní brod. Voda ho však strhla i s vozidlem a začala unášet. Řidiči se podařilo včas opustit vozidlo, ale vodní živel byl nad jeho síly. Volání o pomoc naštěstí zaslechli místní policisté a vytáhli ho z rozvodněné řeky. Vozidlo však proud odnesl,“ popsala dramatické okamžiky policejní mluvčí.
Teprve během sobotního dopoledne, když policisté s hasiči prohledávali řeku, našli vůz Škoda Octavia až dva kilometry od místa události, zaklíněné o strom. „Jeho vytažení však nebylo možné kvůli stále rozvodněné řece. Jestli to podmínky dovolí, bude auto vyproštěno v neděli v dopoledních hodinách,“ dodala Lucie Javoříková.
Text a ilustrační foto: Vlastimil Langer