Muže uvězněného pod bagrem vyprostili až přivolaní hasiči

10.10.2021 07:11

CHROPYNĚ -  Žádost o pomoc při záchraně osoby v Chropyni na Kroměřížsku přijali v soboru 9. října hasiči. Podle přijatých informací byla osoba zavalena bagrem a nebylo možné ji vyprostit. 

„Na místo okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Zlín. Povoláni byli i dobrovolní hasiči obce Chropyně a v rámci mezikrajské pomoci jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kojetín. K události se dostavil také krajský řídící důstojník HZS Zlínského kraje,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Hasiči byli na místě do sedmi minuta po příjezdu zjistili, že zraněná osoba leží ve výkopu, do kterého se částečně zřítil i malý otočný bagr. „Okamžitě pomocí navijáku stabilizovali stroj, aby nedošlo k jeho dalšímu pohybu. Velitel zásahu si vyžádal nakladač. Po jeho příjezdu byl malý bagr nadzvednut, aby bylo možné se ke zraněné osobě bezpečně dostat. Muže pak ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyprostili z výkopu na páteřové desce a následně odvezen do nemocnice,“ popsal zásah Pavel Řezníček.

Po zajištění stroje poskytli hasiči svědkům události také první psychologickou pomoc. Místo události pak předali policii policii.  
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje