Muž z Kroměřížska pohlavně zneužíval nezletilé dívky

01.04.2022 13:14

KROMĚŘÍŽSKO - V předešlých dnech zahájila vyšetřovatelka Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Kroměřížska pro trestné činy pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

„Obviněný se na internetové seznamce seznámil s nezletilou dívkou. Ve virtuálním světě vystupoval pod falešným jménem a také si ubral jedenáct let. Využil důvěřivosti a nezralosti dívky a vytvořil si s ní partnerský vztah. Věděl, že poškozená nemá ještě patnáct let, přesto došlo na konci února k nechráněnému pohlavnímu styku,“ informovala policejní mluvčí Barbora Balášová.
Tohoto jednání se dopustil i přesto, že si pár dní před tím převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, které jej obviňuje rovněž ze spáchání trestných činů pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte. Od května loňského roku totiž navázal intimní partnerský vztah taktéž s nezletilou, který trval do února letošního roku.
„Přechodně s ní sdílel domácnost v pronajatém bytě a na ubytovně. Minimálně jednou došlo k pohlavnímu styku, v důsledku čehož poškozená otěhotněla. Okolí uváděli v omyl, že je dívka plnoletá. Prověřováním vyšlo najevo, že obviněný měl na sociální síti vytvořený falešný profil, a že na tomto účtu měl mezi přáteli dívky, které ještě nemají patnáct let,“ pokračovala mluvčí. Kriminalisté na případu i nadále pracují a prověřují všechny okolnosti.

Policie proto apelue na rodiče nezletilých ale také dospívajících dětí, aby se svými ratolestmi mluvili o tom, co dělají na internetu, s kým komunikují. „Osoby, které s dětmi nechtějí jen komunikovat, ale chtějí víc… mají výborné schopnosti své oběti zmanipulovat, získat si je na svou stranu a poté z nich vylákat intimní videa či fotografie. Důvěřujte svým dětem, ale prověřujte, co dělají, když zrovna nejste doma nebo když jdou spát ke svým kamarádům,“ zdůraznila Barbora Balášová.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ