Motocyklista zahynul po střetu s autem v Halenkově na Vsetínsku

17.07.2021 15:38

HALENKOV – Dopravní nehodu mezi motocyklem a osobním automobilem dnes okolo desáté hodiny dopolední u Halenkova na Vsetínsku nepřežil řidič motocyklu.
Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové osmačtyřicetiletý motorkář při předjíždění osobního automobilu, za jehož volantem seděla šedesátiletá řidička, narazil do levé zadní části jejího vozu a náraz ho odhodil do příkopu.
„Těžce zraněnému muži poskytli první pomoc svědci nehody, na místo přijeli záchranáři i hasiči, připraven byl také vrtulník, jenže muž svým zraněním podlehl ještě před transportem,“ řekla policistka.
K události byli okamžitě vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Halenkova a Karolinky. „Ihned po příjezdu byla na pokyn velitele zásahu okamžitě zahájena resuscitace motocyklisty. Řidička osobního automobilu zraněna nebyla. K události přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který přistál pár desítek metrů od místa nehody. Po dlouhých oživovacích pokusech však lékař bohužel konstatoval exitus,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
„Motocykl, na kterém motorkář jel, neměl registrační značky. Způsobená škoda na dopravních prostředcích je předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun,“ dodala Monika Kozumplíková s tím, že policie nadále pokračuje ve vyšetřování nehody.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje a HZS
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje