Most ke sportovnímu areálu na Vršavě bude zítra uzavřen

05.09.2021 12:12

ZLÍN – Odbor dopravy Magistrátu města Zlína upozorňuje občany na uzavírku mostu, který zpřístupňuje sportovní areál na Vršavě. Most bude uzavřen pro auta i chodce v pondělí 6. září v době mezi 6–10 hodinou.
„Na základě hlavní prohlídky mostního objektu, přes nějž je vedena přístupová komunikace do sportovního areálu na Vršavě, je nutné realizovat okamžitá opatření vyplývající z této prohlídky. Na most budou položeny další ocelové plechy, které překryjí dřevěná prkna, a bude tím zajištěna okamžitá bezpečnost provozu. Současně dojde ke snížení zatížitelnosti, která bude vyznačena dopravními značkami,“ vysvětlil důvod uzavření mostu vedoucí Odboru dopravy Magistrátu města Zlína David Neulinger.
I přes neuspokojivý technický stav mostu je dílčí oprava v daný moment vyhodnocena coby technicky i ekonomicky nejvýhodnější.
„Most bude v rámci realizace investiční akce kraje, a to přivaděče k dálnici D49, plně nahrazen novým mostním objektem. Z tohoto důvodu jsme nyní přistoupili pouze k jeho opravě,“ doplnil radní pro dopravu Michal Čížek.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína