Mladý řidič srazil tři starší chodce

04.07.2022 16:02

ZLÍN – Tři chodce, dvě ženy a jednoho muže, ve věku 77, 80 a 81 let, kteří přecházeli vozovku v ulici Štefánikova ve Zlíně mimo přechod pro chodce, srazil v neděli 3. července před sedmou hodinou ráno dvacetiletý řidič osobního vozidla. Jeden z chodců utrpěl těžké zranění, dva zranění lehčí. 
„Řidič škodovky jel ve směru na Vizovice, přičemž zřejmě přehlédl tři chodce, kteří přecházeli vozovku zprava, od zastávky MHD Školní, mimo přechod pro chodce. Při přejíždění do levého jízdního pruhu a prudkém brzděni narazil nejprve do vozidla zaparkovaného na parkovacím místě na levé straně vozovky a poté do tří chodců, kteří se v tu dobu blížili k chodníku,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Všichni chodci po nárazu upadli na vozovku a záchranáři je převezli do nemocnice. „Jednaosmdesátiletá žena utrpěla těžké zranění, ostatní dva zranění lehčí. Dechová zkouška i zkouška na přítomnost drog byla u řidiče negativní. Škoda na osobních vozidlech je předběžně vyčíslena na pětatřicet tisíc korun,“ poznamenala policistka.
Veškeré okolnosti této dopravní nehody prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ