Mladý muž z Otrokovic nerespektoval zákazy a vězení se zřejmě nevyhne

02.11.2020 16:01

UHERSKÉ HRADIŠTĚAž tříleté vězení hrozí devětadvacetiletému muži z Otrokovic, který v průběhu uplynulých tří měsíců čtyřikrát překročil zákon. V sobotu 21. října ho obvinil komisař z Oddělení obecné kriminality v Uherském Hradišti z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
„Obviněný spáchal trestnou činnost převážně na Uherskohradišťsku, a to i přesto, že měl soudem uložen trest spočívající v zákazu pobytu na území okresu Uherské Hradiště. Jednoho skutku se pak dopustil ve zlínském okrese,“ sdělil policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
V polovině srpna ukradl společně s dvacetiletým mladíkem na parkovišti u restaurace v Uherském Hradišti vrak vozidla. Nepojízdné auto pak táhli na laně za osobním automobilem a v řízení se střídali.
„Obviněný tak očividně nebral v potaz nejen zákaz pobytu v okrese Uherské Hradiště, ale i další zákaz, a to zákaz řízení motorových vozidel, který mu byl rovněž uložen soudem. Odcizením vraku sice způsobil podle majitelky škodu pouze čtyři sta padesát korun, ale vzhledem k tomu, že byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, dopustil se tak trestného činu,“ vysvětlila policistka.
O několik dní později ho při řízení auta přistihla policejní hlídka v Uherském Brodě. „Muž tak znovu porušil jak zákaz řízení, tak zákaz pobytu. V říjnu pak zákaz řízení porušil ještě u obce Spytihněv na Zlínsku a o několik dní později porušil oba zákazy, a to opět v Uherském Hradišti.
Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení,“ dodala Simona Kyšnerová.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ