Mladiství popíjeli u Bečvy ve Vsetíně alkohol

27.06.2020 08:28

VSETÍN – Ke skupině mladistvých, kteří ve čtvrtek 25. června večer na břehu řeky Bečvy v části Ohrada ve Vsetíně popíjeli alkohol, chovali se hlučně a házeli do řeky nečistoty, vyjela policejní hlídka ze vsetínského obvodního oddělení. Nejmladšímu z party bylo třináct let.
„Hlášení o nepřístojném chování mladých lidí přijalo operační středisko okolo deváté hodiny večerní.  Policisté na břehu řeky zastihli pět hochů a jednu dívku, kteří zde pili vodku a láhev už měli skoro vypitou. Při dechových zkouškách jim policisté naměřili od 0,76 do 1,33 promile alkoholu. Jednalo o tři šestnáctileté kluky, další hoch a dívka měli patnáct let a byl mezi nimi třináctiletý kluk, kterému policisté naměřili v dechu 0,8 promile,“ uvedla mluvčí Policie Zlínského kraje Lenka Javorková.

Policisté všechny podnapilé děti předali rodičům a budou zjišťovat, kdo jim alkohol prodal nebo podal. Pošlou vyrozumění na oddělení sociálně právní ochrany dětí a přestupek oznámí do správního řízení.

„Podle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek může ten, kdo prodá nebo podá alkohol osobě mladší 18 let, dostat ve správním řízení pokutu do 150 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.
Na kontroly podávání a prodávání alkoholu nezletilým a mladistvým se budou v nacházejících měsících zaměřovat policisté v celém Zlínském kraji.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ