Mladistvé dívky popíjely alkohol, policisté je předali rodičům

18.08.2020 07:46

HULÍN - Akce zaměřena na dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým či nezletilým proběhla v sobotu 18. srpna v nočních hodinách v teritoriu hulínských policistů.
„Policisté z Obvodního oddělení v Hulíně se zaměřili na předem vytipovaná restaurační zařízení ve městě a okolních obcích, ale i na městské parky, dětská hřiště a místa, kde se schází mládež. Během nočních hodin  zkontrolovali dvanáct mladistvých. U třech z nich byla dechová zkouška na alkohol pozitivní. Jednalo se o tři sedmnáctileté dívky. Dvě z nich nadýchaly do jednoho promile, u třetí přístroj naměřil nad jedno promile,“ informovala policejní mluvčí Sim ona Kyšnerová.
Podnapilé děti policisté následně předali rodičům. Přestupková jednání osob, které dětem alkohol podaly, bude řešit správní orgán.

„V rámci této akce jsme také přijali oznámení, že skupina mladých lidí v ulici Záhlinická v Hulíně kope do odpadkových košů. Hlídka, která dorazila na místo, zjistila, že jednadvacetiletý mladík vyvrátil přenosnou značku a dva odpadkové koše. Znečistil tak veřejné prostranství. Žádnou škodu na majetku ale nezpůsobil. Přesto se dopustil přestupkového jednání, a to proti veřejnému pořádku. Také jeho bude řešit správní orgán,“ dodala mluvčí.

Obdobné policejní akce rozhodně nejsou ojedinělé a poměrně často probíhají na různých místech v rámci celého okresu Kroměříž.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje