Mladíka ze Vsetínska obvinili kriminalisté z pokusu o vraždu otce

16.03.2020 16:47

VSETÍN – Kvůli pokusu o vraždu otce stíhají kriminalisté Zlínského kraje dvacetiletého muže, který uplynulý týden v pátek 13. března na Vsetínsku pobodal nožem svého otce. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.
„Incident se odehrát mezi desátou a jedenáctou hodinou večer v rodinném domě v obci na Vsetínsku. Dvacetiletý mladík po rozepři svého otce napadl nejprve fyzicky. Poté vzal z kuchyně nože, kterými na otce zaútočil a způsobil mu bodnořezná poranění. Zraněnému muži se podařilo utéct před dům, kde mu přivolala rychlou záchrannou službu náhodná svědkyně,“ informovala dnes tisková mluvčí Policie ČR Zlínského kraje Lenka Javorková.
Matka útočníka se snažila svému synovi v napadání otce zabránit. Zranění neutrpěla. Přivolaní policisté mladíka zadrželi v rodinném domku. Zraněného muže transportoval vrtulník do ostravské nemocnice.
„Krajští kriminalisté v sobotu 14. března mladíkovi sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a policisté dnes odpoledne muže odvezli do vazební věznice,“ dodala Lenka Javorková.

Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer