Mladík ukradl utopence a vodku, policistům nadýchal více než čtyři promile

04.06.2020 14:20

OTROKOVICE -  Krádež sklenice utopenců a láhve vodky, kterou má na svědomí muž, jenž po činu nadýchal rekordní množství alkoholu 4,12 promile a skončil v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži, šetří od včerejšího dne policisté z Otrokovic.

„Mladého muže s kšiltovkou a batohem si všiml bezpečnostní pracovník již po jeho vstupu do prodejny v Otrokovicích. Ve svém odhadu se nemýlil. Mladík vzal z regálu nejprve sklenici utopenců a o kousek dál láhev vodky. Poté zašel do uličky a předměty si vložil do batohu,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Zloděj prošel bez zaplacení pokladnami a o kousek dál otevřel sklenici a začal konzumovat utopence a zapíjet je vodkou. Ukojit hlad a žízeň se mu ale nepodařilo, protože ho vzápětí zastavil bezpečnostní pracovník, který přivolal policisty.

„Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu vyšší než čtyři promile alkoholu. Vysvětlil policistům, že měl hlad, nemá peníze, a proto musel něco ukrást. Vzhledem k velké podnapilosti policisté muže zajistili a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění,“ dodala mluvčí.
Za přestupek hrozí podle Moniky Kozumplíkové čtyřiadvacetiletému muži z Kroměřížska několikatisícová pokuta ve správním řízení.
Vlastimil Langer

Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ