Mladík chtěl prodat nápravu na traktor, přišel o čtvrt milionu

07.10.2022 11:19

ZLÍNSKO - Ve středu 5. října večer přijali policisté oznámení od dvaadvacetiletého muže z obce na Zlínsku, který při pokusu o prodej přední nápravy na traktor za 2 500 korun na inzertním portále Bazoš přišel o více než čtvrt milionu korun. „Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
„Muž vystavil součástku k prodeji na portále v úterý večer. Následující den odpoledne se mu prostřednictvím komunikační aplikace Whats App ozvala neznámá žena s tím, že má zájem o koupi. Zaslala mu odkaz s pokyny pro doručování zásilek prostřednictvím přepravní služby DPD. Muž se přes zaslaný odkaz přihlásil do svého internetového bankovnictví, zaslal také potvrzovací kódy. Asi dvě hodiny nato zjistil, že mu z účtu někdo odčerpal veškeré finance, celkem 261 tisíc korun v celkem jedenácti platbách,“ popsala krádež policejní mluvčí. 
Na závěr přidává mluvčí následující varování: „Na stránky svého internetového bankovnictví se NIKDY nepřihlašujte přes odkazy v emailu či v sms zprávách, vždy se přihlašujte přes stránky své banky! Chráníte tím své úspory. Pokud už vlastní nepozorností o peníze přijdete, neotálejte s oznámením na policii, učiňte ho nejlépe ihned po zjištění chybějících prostředků na bankovním účtu“.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje