Mladící v osobním voze zničili ve Strání zeď domu a zdemolovali přívod plynu

05.11.2022 10:12

STRÁNÍ – Pětice mladíků, která nejenže v místní části Květná v obci Strání na Uherskohradišťsku dnes po druhé hodině ranní zdemolovala při nárazu do zdi svůj automobil, ale během své jízdy poškodila jeden zaparkovaný osobní automobil a plynovodní přípojku k rodinnému domu. Záchranáři po nehodě ošetřili na místě všech pět lidí a dva z mladíků odvezli do nemocnice.
„Operační důstojník HZS Zlínského kraje na základě ohlášení nehody vyhlásil ve 2:21 hodin požární poplach, dobrovolné jednotce hasičů obce Strání a profesionální jednotce hasičů ze stanice Uherský Brod. Na místě nehody byla jako první dobrovolná jednotka. Vzhledem k poškození a úniku plynu z potrubí nebylo provedeno odpojení akumulátoru. Při bližším průzkumu hasiči zastavili přívod plynu a provedli protipožární opatření. Přivolali také  pohotovostní službu provozovatele rozvodů plynu,“ uvedl Roman Žemliččka z HZS Zlínského kraje.

 

 

 

 

 

 

Na místě nehody našli hasiči původně jednoho zaněného, který již nebyl ve vozidle. Po chvíli se dostavili i další čtyři mladíci, kteří byli v době nehody v automobilu. „Všechny osoby byly ošetřeny, ale pouze dvě byly odvezeny sanitními vozy Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje do nemocnice,“ dodal Roman Žemlička.
Příčinu nehody šetří Policie České republiky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje