Mladící nezvládli narazit sud, pivo teklo stropem k sousedovi

11.01.2021 09:48

ZLÍN - Nepříjemné překvapení čekalo druhého lednového dne na uživatele bytu v domě na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Když totiž ráno vstal, zjistil, že z bytu v horním poschodí k němu prosakuje neznámá tekutina. Pokusil se tedy nejprve sousedy sám zkontaktovat, ale když neuspěl, požádal o pomoc Městskou policii Zlín.
„V době, kdy se na místo dostavila hlídka z místního okrsku, se zde nacházela kromě oznamovatele také předsedkyně domovní samosprávy. Strážníkům uvedla, že se jim nakonec podařilo dozvonit na obyvatele horního bytu, kde se nacházel syn uživatelky společně se svými kamarády. Podle oznamovatele měla v předmětném bytě probíhat již několikátý den obtěžující párty,“ sdělil zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.
Také strážníci se vzápětí zkontaktovali s devatenáctiletým mladíkem, který uvedl, že využil dobu, kdy rodiče odjeli mimo domov, a pozval si dva kamarády. Aby je během zábavy nečekaně nepřekvapila žízeň, donesli si padesátilitrový sud piva, se kterým to ale dopadlo podobně jako v Hrabalových Slavnostech sněženek.
„Veškerý obsah totiž neskončil v útrobách mladých mužů, ale jeho část se rozlila po podlaze, odkud prosákla až k nešťastnému sousedovi,“ dodal Pavel Janík.
Za přítomnosti hlídky MP Zlín se zúčastnění dohodli na úhradě způsobené škody.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín