Mladíček, který kradl a loupil na Kroměřížsku, si odsedí pár let za mřížemi

24.04.2020 08:21

KROMĚŘÍŽ - Teprve šestnáctiletého chlapce obvinili kroměřížští kriminalisté z několika trestných činů. V minulých dnech ho usvědčili z krádeží a loupeže v Bystřici pod Hostýnem.
„S ohledem na jeho nízký věk mu nyní hrozí poloviční sazba, tedy maximálně pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Mladík se v polovině loňského října spolu se stejně starým kamarádem vloupal do jednoho z rodinných domů, z něhož ukradl hodiny a obraz v hodnotě tři tisíce korun. Začátkem března se pak tato dvojice vloupala do provozovny s občerstvením. Odtud si odnesla peníze a cigarety v hodnotě za více jak pět tisíc korun.
„Dva dny poté obviněný okradl o rok mladšího známého. V parku do něj silně strčil, chytil ho pod krkem a svalil na zem. Z kapsy mu pak ukradl mobilní telefon,“ sdělila policistka.
Poslední skutek spáchal opět se svým kamarádem v polovině března. Rozbil okno prodejny s občerstvením a zatím co jeho komplic hlídal venku, ukradl v obchodě peníze, cigarety a pivo. Krádeží zboží a peněz způsobil škodu, která přesáhla částku devět tisíc korun, poškozením okna vznikla škoda za více jak pět tisíc korun.

„V předešlých dnech ho komisařka z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži obvinila z trestných činů krádež, porušování domovní svobody, loupež a poškození cizí věci. Jeho stejně starého komplice řeší policisté z Přerovska,“ dodala Simona Kyšnerová.

Vlastimil Langer

Zdroj: PČR Zlínského kraje