Mladému dealerovi drog hrozí mnohaleté vězení

19.09.2020 11:24

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE – Ve vazební věznici čeká dvaadvacetiletý pětkrát soudně trestaný mladík ze Zlína na soudní přelíčení. Kvůli prodeji drog mu hrozí až desetileté vězení.

„Narkoman byl kriminalisty obviněn z trestné činnosti na úseku drog v červenci loňského roku. Vzhledem k tomu, že po dobu vyšetřování ovlivňoval svědky a v trestné činnosti nadále pokračoval, soudce okresního soudu akceptoval návrh státního zástupce a umístil muže letos v květnu, po jeho zadržení policisty, do vazby, kde je dosud,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Recidivista si nejméně od roku 2015 až do svého zadržení a umístění do vazby opatřoval léky pro výrobu metamfetaminu, zvaného pervitin, z nichž poté drogu za pomoci dalšího muže vyráběl.
„Poté drogu buď zkonzumoval, nebo poskytoval dalším minimálně dvaadvaceti osobám za úplatu, výměnou za zboží nebo služby, případně zdarma, a to nejméně v 342 případech za částku minimálně 400 tisíc korun. Trestné činnosti se dopouštěl na různých místech ve Zlíně,“ dodala policistka.

Kromě pervitinu si mladík opatřoval také marihuanu z rostliny konopí, kterou používal pro vlastní potřebu, případně ji nabízel či poskytl dalším osobám v okolí svého bydliště, a to za úplatu nebo zdarma.
„Kriminalisté při domovní prohlídce u muže zajistili sušenou rostlinnou hmotu, pomůcky pro výrobu pervitinu, injekční stříkačky a lahvičky s neznámou látkou. Veškeré zajištěné omamné a psychotropní látky zaslali do kriminalistického ústavu ke zkoumání,“ vypověděla Monika Kozumplíková.

Muž byl i přes svůj nízký věk již pětkrát soudně trestaný pro majetkovou trestnou činnost a trestnou činnost na úseku drog, poprvé již ve svých šestnácti letech.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Policie ČR