Mezinárodní týden turistiky na Valašsku spustil registraci

26.02.2024 07:57

VSETÍN - Město Vsetín ve spolupráci s odbory oblasti KČT Zlínský kraj připravuje 33. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku (MTTV). Uskuteční se 11. – 14. července a nabídne několik novinek. Registrace účastníků z řad turistů, a stejně jako vloni i cykloturistů, je již spuštěna.

„Na přání účastníků MTTV jsme zkrátili zážitkové trasy maximálně do délky 10 kilometrů, aby na nich turisté měli dostatek prostoru vychutnat si krásy naší krajiny. Zážitkové trasy doplní ty tradiční turistické o délkách 20 až 30 kilometrů. Nově jsme také rozšířili možnosti ubytování. Využít lze domov mládeže Kostka školy, Domov mládeže a tělocvičnu strojnické průmyslovky nebo prostor KČT Slovan určený pro uzavřenou skupinu šesti až osmi osob,“ informoval místostarosta Petr Kudlík a pokračoval: „V letošním ročníku se účastnický poplatek hradí předem. Na základě odeslaného registračního formuláře, který najdete na webu www.mestovsetin.cz/tyden-turistiky nebo po načtení QR kódu, obdrží účastník nejpozději do deseti dnů výzvu k platbě.“

Program 33. ročníku MTTV odstartuje ve čtvrtek 11. července od 9 do 20 hodin prezencí u organizačního štábu, jehož umístění je ještě v jednání. „Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19 hodin na Dolním náměstí, při nepřízni počasí ve velkém sále Domu kultury,“ informovala jedna z pořadatelek Lenka Kováčová: „Účastnický poplatek na celou akci uhrazený do 30. května je za zvýhodněnou cenu 200 korun, po uvedeném datu činí 300 korun. Jednodenní účastnická platba je rovněž do 30. května za zvýhodněnou cenu 50 korun, poté 75 korun. Pro členy KČT a držitele karty KST jsou připraveny slevy na účastnickém poplatku, děti do 18 let jej neplatí,“ dodala.

A kam vlastně (cyklo)turisté v rámci 33. ročníku MTTV zavítají? „Poznají krásná místa na Vsetínsku, Rožnovsku a Velkokarlovicku. Konkrétnější informace k trasám zveřejníme později,“ řekla Kováčová.

Podrobnější informace o Mezinárodním týdnu turistiky na Valašsku jsou na webových stránkách www.mestovsetin.cz/tyden-turistiky nebo facebookovém profilu www.facebook.com/mttv.vsetin.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín