Mezinárodní týden turistiky na Valašsku opět s řadou novinek

09.07.2023 14:19

VSETÍN – Město Vsetín ve spolupráci s odbory oblasti KČT Zlínský kraj připravuje na 13. až 18. července 32. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku (MTTV).
„V letošním roce jsme pro účastníky připravili opět spoustu novinek. Čeká je mimo jiné bohatý kulturní program a také rozšíření turistických tras. Kromě tradičních typů zavádíme na přání účastníků tak zvané pohodové trasy v délce do deseti kilometrů. Další novinkou je, že týden turistiky zahájíme již ve čtvrtek, abychom si i víkend mohli užít objevováním krás Valašska,“ informoval starosta Jiří Čunek.
Program 32. ročníku MTTV odstartuje ve čtvrtek 13. července od 9 do 22 hodin prezencí přímo u organizačního štábu, který bude nově sídlit v turistickém informačním centru na Dolním náměstí. „Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19 hodin právě na Dolním náměstí, v případě nepříznivého počasí ve velkém sále Domu kultury,“doplnil místostarosta pro cestovní ruch Petr Kudlík s tím, že zájemci o účast, kteří nestihli podat přihlášku do 30. června, se mohou přihlašovat k jednotlivým trasám až v místě konání při prezenci.
Turisté se v rámci 32. ročníku MTTV podívají například na Lačnovské skalní útvary, do Bílých Karpat, na Jahodný či Janišovský vrch a projdou se Cyrilometodějskou stezkou do Valašského Meziříčí.
„V rámci každého dne budou vyznačeny tři trasy – pohodová do 10 kilometrů, střední o délce 10 – 15 kilometrů a delší o délce 20 – 30 kilometrů. Stejně jako vloni si na své přijdou i cyklisté, pro něž připravujeme na každý den cyklotrasy,“ přiblížil Kudlík a dodal, že podrobný popis tras s mapkami získají účastníci u prezence.
„V průběhu celé akce mohou turisté plnit oblastní turistické odznaky Valašsko a Flóra a fauna Moravskoslezských Beskyd a Valašska. Zapojit se mohou také do městských turistických akcí Mezinárodní organizace pro lidový sport s názvy Vsetínské panorama a Putování valašským městem Meziříčí,“ doplnil místostarosta Kudlík.
Podrobnější informace k MTTV získají zájemci na webových stránkách www.mestovsetin.cz/tyden-turistikynebo na facebookovém profilu Mezinárodní týden turistiky na Valašsku.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín