Mezinárodní basketbalový turnaj klepe na dveře

28.03.2024 11:19

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Už potřetí ve Valašském Meziříčí a letos premiérově také v Novém Jičíně proběhne na Velký pátek (29. března) a Bílou sobotu (30. března) svátek košíkové. Na zdejších palubovkách totiž změří síly junioři v mezinárodním turnaji Easter Basketball Cup.

„Máme za sebou dva úspěšné ročníky tohoto klání, během nichž se podařilo navázat skvělou spolupráci s našimi partnerskými týmy v Polsku a Srbsku. Letos se navíc díky zapojení Nového Jičína, který s naším valašskomeziříčským klubem spolupracuje i v rámci domácích soutěží, podařilo přizvat mimo jiné celky z Německa a Francie. Věříme, že díky tomu bude Easter Basketball Cup ještě atraktivnější nejen pro samotné hráče, ale hlavně pro diváky,“ svěřil se valašskomeziříčský místostarosta Petr Nachtmann.

„Letos tak do velikonočního kláníjuniorů ročníku narození 2005 a 2006 zasáhnou vedle pořádajících celků Basket Valmez a Basketbalový klub Nový Jičín, také týmySKUP Olomouc (ČR), KKS Tarnowskie Góry (Polsko), Borac Čačak (Srbsko), Basket Club Golbey Epinal (Francie) a GBC Basketball (Německo),“ vyjmenoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
V pátek 29. března se odehrají zápasy základních skupin na palubovkách valašskomeziříčské tělocvičny SPŠ Stavební v ulici Nerudova a novojičínské sportovní haly v ulici Novosady 914/10.
„Na obou místech se mohou diváci v pátek těšit na trojici zápasů. Sobota se pak ponese v duchu klání o celkové umístění a individuálních soutěží ve sportovní hale v Novém Jičíně, která může hráčům nabídnout lepší zázemí. Věřím, že podobného sportovního stánku se už brzy dočkáme také ve Valašském Meziříčí, protože právě finišujeme architektonickou soutěž na tělocvičnu a tréninkovou halu při ZŠ Křižná,“ připojil pozvánku místostarosta Nachtmann.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí