Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo Uherské Hradiště opět po roce bilancují společnou přehlídkou Zaráz

15.01.2024 07:43

ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Šest inscenací z nejnovějšího repertoáru Městského divadla Zlín a Slováckého divadla Uherské Hradiště - to je ZARÁZ, přehlídka jediných dvou profesionálních divadel působících ve Zlínském kraji. „Ve třech dnech uvidí aktuální tituly kritici, publicisté, studenti divadelních škol a zástupci dalších divadelních institucí. Sedmý ročník festivalu se uskuteční od 16. do 18. ledna na jevištích obou divadel. Přehlídka je samozřejmě otevřená také divákům z řad veřejnosti, kteří jsou vítáni. Vstupenky zakoupí v prodeji, jak jsou zvyklí,“ uvedla Hana Vondrášková, PR manažerka zlínského divadla.

Cílem této společné aktivity je přilákat odbornou veřejnost (především pak divadelní kritiky a studenty divadelních škol) do obou regionálních divadel, která jsou geograficky hodně vzdálená od obecně vnímavých center kultury.

„Tato přehlídka s e do jisté míry dá nazvat i bilanční.. Stalo se dobrým zvykem, že v tomto čase obě naše divadla, tedy Slovácké divadlo Uherské Hradiště a Městské divadlo Zlín spojují svoje síly, aby v přátelské atmosféře mohla přivítat a předvést své tvorby odborné veřejností,“ přiblížil  umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič.

Neméně se těšíme na setkání při tradičních diskusích, které nám přinášejí podnětné postřehy a inspirativní impulzy pro naši další tvorbu, a též na volný program po nich, kdy spolu můžeme úplně prostě a obyčejně pobýt, a přesto to bude neobyčejné, díky určitému duchu a specifické atmosféře tohoto skromného festivalu,” řekl umělecký šéf Slováckého divadla Lukáš Kopecký.

Městské divadlo Zlín uvede v rámci přehlídky Zaráz tituly Dub, Kytice a Špína. Slovácké divadlo Uherské Hradiště představí inscenace Láska, vzdor a smrt, Fyzikové a Opilí.

Přehlídka startuje letos ve Slováckém divadle, poté se diváci přesouvají do Městského divadla Zlín a končí se opět v Uherském Hradišti. Po večerních představeních budou divadelníci diskutovat.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městské divadlo Zlín