Městská policie ve Valašském Meziříčí loni řešila přes 30 tisíc přestupků

03.07.2021 15:26

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Strážníci Městské policie Valašské Meziříčí v loňském roce rozhodně nezaháleli. Na jejich běžné činnosti se však stejně jako v rámci celé republiky výrazně podepsala vládní opatření spojená s bojem proti koronaviru.

Ředitel Jan Camfrla předložil na konci června zastupitelům města tradiční Výroční zprávu o činnosti Městské policie Valašské Meziříčí za rok 2020. „Řešili jsme celkem 30 033 přestupků, což je o téměř 1 800 méně než v roce 2019. Svůj podíl na tom měl vládou vyhlášený nouzový stav a s ním spojená omezení pohybu občanů. V rámci naší činnosti jsme pak také kontrolovali dodržování aktuálně platných nařízení souvisejících s bojem proti onemocnění COVID-19,“ uvedl Jan Camfrla. I přesto však strážníci opět nejčastěji řešili překračování nejvyšší povolené rychlosti v obci. Jednalo se celkem o 28 125 případů.

„Nadále jsme provozovali také nepřetržitou službu pro seniory a imobilní občany – SOS Senior pro osoby v tísni. Lidé tak v roce 2020 prostřednictvím nouzového tlačítka přivolali hlídku v 96 případech,“ pokračoval šéf valašskomeziříčských strážníků.
„Aktivní byla i naše spolupráce s Policií České republiky, které jsme mimo jiné předali šest hledaných osob. Již tradičně se strážníci věnovali i odchytu toulavých zvířat, kterých bylo loni 102. Zároveň provedli forenzní značení 368 kusů jízdních kol a kompenzačních pomůcek,“ dodal ředitel městské policie.

Ke konci loňského roku měla Městská policie Valašské Meziříčí36 zaměstnanců, z toho 29 strážníků, jednoho čekatele a šest preventistů kriminality. Letos se chce mimo jiné zaměřit na potírání výskytu nelegálních drog v ulicích a jejich podávání mladistvým (včetně alkoholu), dohled nad veřejným pořádkem a boj proti alkoholismu.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Foto: Archiv SNZ