Městská policie varuje před kapesními zloději

17.12.2021 16:04

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - S blížícími se vánočními svátky a koncem roku, které doprovází zvýšený nákupní shon, se zvyšuje i aktivita kapesních zlodějů. Proto městská policie přináší několik rad jak se vyhnout okradení, jejichž počet v takovémto období vždy stoupá.

Nedávejte zlodějům příležitost:
nenechávejte své peněženky a cennosti navrchu tašky a kabelky;
pozor na větší a otevřené boční kapsy, v nich peněženky a cennosti nikdy nenoste, pokud je to možné, noste je vždy v náprsních kapsách; 
pokud nemusíte, nenoste u sebe větší finanční hotovost a doklady mějte mimo peněženku;
PIN platební karty nemějte nikdy uvedený u samotné karty;
zavazadla mějte vždy na očích a cennosti a peněženku nenechávejte nikdy v batohu na zádech. Pokud máte tašku či kabelku přes rameno, nenoste je na rizikových místech v poloze na zádech, či na boku nýbrž na přední části těla.

Rovněž nenechávejte ve svých autech na viditelném místě cenné předměty (např. navigace, mobilní telefony apod.) nebo i osobní věci a zavazadla, protože právě to pak bývá příčinou vloupání do osobních automobilů.
Při ukládání nákupu do zavazadlového prostoru svého auta nenechávejte bez dozoru ostatní své věci, které vám může zloděj v nestřeženém okamžiku odcizit. K tomu dochází především tehdy, jsou-li dveře od auta odemčena a v autě se nikdo nenachází a to i tehdy, když si majitel auta ukládá nákup do kufru. Proto, pokud můžete, mějte při odkládání nákupu z nákupního vozíku do zavazadlového prostoru auta ostatní dveře zajištěné.
Vlastimil Langer

Zdroj a ilustrační foto: Městská policie Uherské Hradiště