Město zahájí opravy chodníků, první je na řadě Moravská ulice

24.02.2022 12:08

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice v těchto dnech zahájí opravy chodníků. Jako první je na řadě Moravská ulice, náklady činí zhruba 800 tisíc korun.
„Rekonstrukce chodníků a komunikací patří mezi priority vedení města. Každoročně do těchto oprav investujeme nemalé částky. Ani letošní rok nebude výjimkou,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Letos radnice plánuje opravy chodníků, komunikací a mostů celkem za asi 28 milionů korun.
V Moravské ulici dělníci prodlouží stávající chodníky. Konkrétně půjde o levostranné chodníky směrem od ulice Kotojedská, a to v úseku od křižovatky s ulicí Třasoňova po již realizované chodníky na této straně ulice. Postará se o to společnost AF – PROSTAVBY ze Slavičína na Zlínsku.
„V první polovině roku je v plánu například i oprava vozovky v místní části Postoupky – úsek k Věžeckému potoku s náklady téměř dva miliony korun, oprava chodníku v ulici Dolnozahradská za 1,3 milionu korun, chodníku v Třasoňově ulici za 1,6 milionu korun či oprava chodníků v Albertově ulici za 3,7 milionu korun. V druhé polovině roku by se stavbaři měli pustit například do oprav chodníků v Talichově ulici (za více než 4,2 milionu korun) nebo chodníků v ulici Františka Vančury za asi 3,2 milionu korun,“ upřesnil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž