Město Vsetín - renovuje dalších pět autobusových zastávek

18.04.2024 08:51

VSETÍN - Radnice modernizuje pět autobusových zastávek, které budou nově kryty prosklenými přístřešky. Hotovo by mělo být v polovině května. Renovace vyjde městský rozpočet na téměř 2,5 milionu korun včetně DPH.
„Modernizaci autobusových zastávek se průběžně věnujeme již delší dobu a budeme v tom i nadále pokračovat. Chceme, aby pěkně vypadaly, a především zajišťovaly cestujícím komfort odpovídající standardům dnešní doby,“ uvedl místostarosta Jiří Růžička.
Během letošního jara tak obnova pokračuje na dalších pěti místech, přičemž některé zastávky budou osazeny pouze přístřešky, u některých budou instalovány i bočnice. „Při volbě typu přístřešku vycházíme z prostorových možností v daném místě,“ vysvětlil místostarosta Růžička a doplnil: „Stavební práce spočívají v odstranění stávajících přístřešků, rozebrání dlažeb, montáži základů pro nové přístřešky, označníky a odpadkové koše, jakož i v jejich instalaci, a na závěr ve vybudování nových povrchů.“
Na „staré“ výpadovce k Valašskému Meziříčí tak dojde k výměně zchátralých přístřešků zastávek v ulicích 4. května (viz foto), Lázky a Vesník. „Na protějších stranách budou vyměněny označníky. Nový přístřešek bude instalován na zastávce Průmyslová zóna I, a to ve směru do centra města. I zde bude na protější straně vyměněn označník. Pátou zastávkou, kterou čeká obnova, je ta v dolní části Semetína nesoucí název Bike aréna. Zdejší starý přístřešek bude nahrazen novým,“ řekla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„Stavební úpravy na výše uvedených místech, které provede společnost JASY, ji započaly a včetně instalace přístřešků, jež realizuje společnost mmcité, potrvají zhruba do poloviny května,“ sdělil místostarosta Růžička a dodal, že radnice již nyní administrativně připravuje modernizaci dalších zastávek na území Vsetína, která přijde na řadu nejspíše v příštím roce.   
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín