Město Uherské Hradiště ocenilo nejlepší pedagogy

23.04.2022 16:02

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Každoroční oceňování nejlepších pedagogických pracovníků z uherskohradišťských škol a školských zařízení je v Uherském Hradišti již tradicí. Letos se uskutečnilo 21. dubna ve velkém sále Reduty, kdy 25 učitelů a dobrovolných pracovníků s dětmi a mládeží převzalo z rukou členů vedení města svá ocenění.

„Odborná komise vybrala na základě doručených nominací celkem 25 pedagogických osobností. Oceněni byli jak pracovníci škol a školských zařízení zřizovaných městem Uherské Hradiště, tak i pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení ostatních zřizovatelů na území města Uherské Hradiště a dobrovolní pracovníci s dětmi a mládeží. Oceňování pedagogů se v Uherském Hradišti konalo již po čtrnácté,“ uvedl Jan Pášma, tiskový mluvčá hradišťské radnice.

Slavnostní odpoledne doprovodil slovem herec a moderátor David Vacke. Program zpestřilo několika kulturních vystoupení, při kterých se představili studenti 4. ročníku uherskohradišťského gymnázia, herci Tomáš Šulaj a Pavel Majkus s písněmi z muzikálů, a také skupina aerobiku Bella Ciao. Ceny oceněným předávali členové vedení města.

„K pedagogům cítím velký obdiv a ti nejlepší si ocenění určitě zaslouží. Dělat tuto práci je mimořádně těžký úkol a zdaleka ne každý může v tak náročné činnosti uspět. Učitelé, kteří to zvládají s grácií, s humorem a nadhledem, zůstávají žákům a studentům zpravidla v paměti po celý život. Do budoucnosti jim přeji všechno dobré a hodně sil,“ vyjádřil se starostaměsta Stanislav Blaha.

Návrhy na ocenění podávají každoročně ve stanovené lhůtě zejména ředitelé, školské rady či pedagogické kolektivy škol a školských zařízení zřízených městem, členové Komise pro oblast vzdělávání Rady města Uherské Hradiště, ale i ostatní pedagogická i nepedagogická veřejnost.

Město Uherské Hradiště je zřizovatelem šesti základních škol. Z mateřských škol je 10 škol sloučeno v jeden právní subjekt s názvem Mateřská škola Uherské Hradiště - Svatováclavská. Další dvě mateřské školy (na Větrné a v Jarošově) jsou součástí sloučených subjektů základních škol.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště