Město Rožnov pod Radhoštěm zřídilo sběrné místo pro materiální pomoc

01.03.2022 07:58

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Sběrné místo pro materiální pomoc Ukrajině je otevřeno v pondělí 28. února, v úterý 1. a ve středu 2. března za městským úřadem na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm.
„Lidé zde mohou ve vyhrazených hodinách nosit věci, které jsou na Ukrajině potřeba. S pomocí společnosti Pošta bez hranic budou poté sesbírané věci převezeny do Ostravy do lokálního sběrného místa,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Je úzká skupina věcí, které je aktuálně potřeba nosit do sběrného místa za městským úřadem v Rožnově pod Radhoštěm. Jedná se především o spacáky, plynové ohřívače, hygienické potřeby, toaletní papír, dětské pleny, příkrmy nebo sunar. Tyto věci je možné přinést do sběrného místa v úterý od 15.00 do 17.00 hodin a ve středu od 16.00 do 18.00 hodin. Ideální je věci přinést ve větších krabicích, tak aby do nich bylo dále možné přidávat další věci.
„Spousta lidí se na nás obracela s otázkou, zda mohou někam v Rožnově přinést materiální pomoc. O víkendu jsme zorganizovali sběrné místo ve vazbě na probíhající pomoc, protože přesunout nasbírané věci tam, kde je nejvíce potřebují, je zásadní. Rozhodli jsme se pomoci převézt do Ostravy, kde je sběrné místo organizace zeleznicepomaha.cz, která vypravuje naplněné vlaky směrem na Ukrajinu,“ vysvětlila místostarostka Kristýna Kosová..
S odvozem nám pomáhá společnost Pošta bez hranic, kteří tímto způsobem nabízí odvoz věcí ze sběrných míst zdarma. „Jednu várku povezou také zaměstnanci úřadu. S organizací pomáhají i dobrovolníci a já děkuji všem, kteří se připojí. Je však potřeba vydržet, pomoc uprchlíkům bude muset být dlouhodobá,“ dodala místostarostka.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm