Město Rožnov pod Radhoštěm zmodernizovalo veřejné sportoviště u Základní školy 5. května

12.09.2021 07:39

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Představitelé města slavnostně otevřeli sportovní hřiště u Základní školy 5. května. Zmodernizované a zcela zrekonstruované hřiště budou moci využívat nejen žáci základní školy, ale také široká veřejnost. 
Modernizace veřejného víceúčelového sportoviště byla financována částkou přes 12 milionů Kč. Nadace ČEZ podpořila rekonstrukci částkou 600 tisíc korun, která byla použita na osvětlení sportoviště,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Původní asfaltový ovál byl nahrazen novým se čtyřmi oddělenými běžeckými drahami a je opatřen tartanovým povrchem. Stejně tak se stalo i u asfaltového hřiště, které bylo nahrazeno novým víceúčelovým.  Uvnitř oválu je umístěno fotbalové hřiště a plochy pro ostatní sporty.
„Před sedmi lety, kdy jsme nastoupili do vedení města, byla hřiště v dezolátním stavu. Dali jsme si závazek, že všechna veřejná sportoviště zmodernizujeme a jsem rád, že můžeme říct, že jsme naše předsevzetí splnili,“ řekl starosta města Radim Holiš.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm