Město Rožnov pod Radhoštěm organizuje v říjnu výlety pro seniory

09.10.2021 07:33

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Téměř každý říjnový týden bude pro rožnovské seniory připraven jeden výlet, který organizuje město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Domovem pro seniory Rožnov pod Radhoštěm. Senioři mohou navštívit Muzeum řeznictví v blízkém Valašském Meziříčí nebo si zajet na výlet do Valašských Klobouk, kde bude připravena ukázka pečení chleba. Doprava i vstup je pro účastníky zdarma.

„V letošním roce vyhrálo město Rožnov pod Radhoštěm v projektu Obec přátelská seniorům 2021 finanční odměnu, jejíž část bude použita právě na připravované výlety. Pro pasivně-pasivní seniory jsou připraveny tzv. reminiscenční výlety, které se řadí do metod aktivizačních činností. První výlet do Muzea řeznictví ve Valašském Meziříčí proběhne v úterý 12. října a je určený výhradně pro imobilní seniory (na invalidním vozíčku) s vlastním doprovodem. Pro účastníky je vstup i doprava do muzea zdarma,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Druhý výlet do Valašských Klobouk, kde je připravena ukázka pečení chleba, včetně ochutnávky, proběhne ve dvou termínech, ve středu 20. a 27. října.
„Upozorňujeme však, že tento výlet není vhodný pro imobilní seniory. Zájemci z řad seniorů, kteří by se výletu chtěli zúčastnit, se mohou přihlásit do 15. října na tel. čísle 777 836 998 nebo 731 630 315. I tyto výlety jsou plně hrazeny a pro účastníky jsou tudíž zcela zdarma, upozornila tisková mluvčí. „Výlety pro seniory jsou jednou z dalších aktivit, které organizujeme v rámci výhry v projektu Obec přátelská seniorům 2021. Za sebou již máme úspěšné akce jako přednášky s ukázkou Nordic walking anebo cesta ke zdravému pohybu, na které budou navazovat procházky městem. Také jsme prodloužili provozní dobu Senior taxi, připravujeme Olympiádu pro seniory v městském parku a mnoho dalších aktivit,“ dodala Iveta Dorotíková, koordinátorka projektu.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZ