Město Rožnov nabízí seniorům štědrovečerní večeři zdarma

04.12.2021 07:42

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s kuchařem Martinem Slovákem letos již podruhé organizuje štědrovečerní večeři pro seniory. V letošním roce ji budou mít senioři zcela zdarma, stačí, když si ji objednají. Večeře lze objednávat do 19. prosince přes telefon nebo email. 

„Lidé by si měli navzájem pomáhat a dělat si radost po celý rok, a Vánoce jsou obdobím, kdy by tomu nemělo být jinak. My jsme se v letošním roce rozhodli pokračovat v tradici, kterou jsme odstartovali v loňském roce, a její úspěch byl nečekaně obrovský. Opět nabízíme štědrovečerní večeře pro seniory nad 60 let a letos je budou mít zájemci zcela zdarma. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tomto projektu podílejí, ale zejména Martinu Slovákovi, který večeře připravuje a z jehož hlavy celá myšlenka projektu vzešla,“ řekl starosta města Jiří Pavlica.

„Štědrovečerní večeři rozvezeme vakuově zabalenou a obsahovat bude polévku a hlavní chod. Senioři si mohou vybrat, zda chtějí polévku rybí nebo čočkovou a na hlavní chod kuřecí řízek nebo podkovu z kapra, přílohou bude tradiční bramborový salát,“ sdělila koordinátorka akce Hana Cábová.

V loňském roce byla symbolická cena večeře 50 Kč, v letošním roce jsou večeře plně hrazeny z projektu Obec přátelská seniorům 2021.

Objednávky na štědrovečerní večeři je možné uskutečnit telefonicky na čísle 739 505 827 nebo e-mailem: vecereroznov@seznam.cz do 19. prosince. Večeře bude zájemcům doručena 23. 12. od 11.00 do 15.00 hodin.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm