Město projedná s občany parkování v ulici SNP a hřiště v Braunerově ulici

19.11.2022 14:02

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice připravuje další dvě setkání s občany, s nimiž představitelé města chtějí projednat chystané záměry. První veřejné projednání se týká chystaného rozšíření parkoviště v ulici Slovenského národního povstání (SNP), koná se ve středu 30. listopadu v 16:30. Tématem druhého veřejného fóra budou hřiště v ulici Braunerova, v plánu je ve středu 7. prosince v 16:30. Obě setkání se uskuteční v zasedací místnosti radnice na Velkém náměstí.
 „Záměrem nového vedení města je co nejvíce zapojovat občany do rozhodování o věcech, které se jich týkají. Proto pořádáme tato veřejná setkání, na kterých bude přítomen projektant i zástupci městského úřadu. Občanům, které daný záměr zajímá, jej představí a budeme také připraveni zodpovědět jejich otázky,“ uvedl místostarosta Karel Holík.
„Na sídlišti Zachar I parkovací místa citelně scházejí. Město se proto chystá v ulici SNP vybudovat nová stání. Podle projektové manažerky radnice Soni Borkové je cílem rozšíření parkovacích míst na celkový počet více než šedesát, což by oproti stávajícímu stavu znamenalo nárůst o více než tři desítky parkovacích míst. Některá nová stání vzniknou na ploše, kterou dříve zabíraly staré plastové kontejnery na odpad, které byly odstraněné po instalaci nových polopodzemních kontejnerů,“ sdělil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Braunerova ulice v části města Dolní Zahrady přiléhá k lokalitě Račín, kde město demolovalo domy, ve kterých bydleli nepřizpůsobiví občané. „Kvůli nim zde chátrala i infrastruktura, mimo jiné ničili i dětské hřiště. V Braunerově ulici jsme již opravili chodník, nyní se město chystá vylepšit pro obyvatele lokality možnosti trávení volného času,“ doplnil Holík. Město v Braunerově ulici plánuje nové dětské, workoutové a multifunkční hřiště pro malou kopanou, tenis či volejbal a také zázemí areálu.
Nové vedení radnice již pořádalo setkání s občany v listopadu. Jeho tématem bylo legalizace parkovacích míst a zavedení jednosměrného provozu v ulici Sládkova. Opatření, se kterým obyvatelé Sládkovy ulice souhlasili, povede ke zvýšení bezpečnosti v lokalitě, zejména při průjezdu křižovatkou s ulicí Gorkého, kde hrozily kolizní situace.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městská úřad Kroměříž
Ilustrační foto: Archiv SNZK