Město opraví komunikaci u bytového komplexu v Rokytnici

06.07.2022 12:38

VSETÍN – V nadcházejících dnech odstartuje v sousedství bytového komplexu ve Staré Rokytnici nedaleko odbočky do údolí Janišov oprava místní komunikace, která lokalitu obsluhuje a je jednou z přístupových cest nejen k bytovému komplexu, ale i k několika desítkám garážových stání.
„Stavební práce potrvají necelé tři měsíce a vyžádají si omezení dopravy v daném úseku. Firma, která práce provede, inkasuje z městského rozpočtu 2,722 milionu korun bez DPH,“ inform,ocvala Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Opravu více než sto metrů dlouhé komunikace kolmé na výpadovku ke Zlínu plánovala radnice delší dobu. „Připravovali jsme projektovou dokumentaci a se zahájením stavebních prací čekali, až bude dobudován celý bytový komplex, podél nějž tato komunikace vede. S ohledem na husté osídlení této lokality také v budoucnu uvažujeme o zvelebení tamních veřejných ploch včetně dětského hřiště,“ přiblížil starosta Jiří Růžička.
Oprava komunikace bude spočívat v nahrazení stávajících konstrukčních vrstev novými. Povrch vozovky je navržen z asfaltobetonu. „Součástí stavby bude i výměna silničních obrubníků lemujících komunikaci a obnova uličních vpustí, případně výšková úprava jejich poklopů. Opraven bude také chodník v blízkosti křížení s komunikací číslo I/69. A v neposlední řadě počítáme s rozšířením zpevněné plochy pro recyklovaný odpad,“ vyjmenoval starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín