Město opraví dětské hřiště v ulici B. Buchlovana i sportovní plácek na Revoluční

20.06.2022 14:10

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dětské hřiště na sídlišti Východ u ulice B. Buchlovana s vysloužilými dřevěnými herními prvky již nesplňuje normy a město hrací plochu za 2,17 milionu korun kompletně obnoví. Stejně tak i sportovní plácek v ulici Revoluční, který je v havarijním stavu.
„Hřiště v ulici B. Buchlovana bylo vybaveno dřevěnými herními prvky, na kterých se již podepsal zub času a musí být nahrazeny novými. V první fázi obnovy hřiště proto dojde k likvidaci stávajících herních prvků, ty pak nahradí nové konstrukce z moderních a trvanlivých materiálů. Pro děti ve věku 6 a více let bude nainstalována herní sestava s kyvadlem mezi dvěma věžemi. Pod sestavou bude vytvořen umělý pryžový povrch, který bude splňovat všechny nutné certifikace bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti,“ řekl tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Pro děti všech věkových kategorií zde bude nainstalováno i houpací centrum s lanovým hnízdem i sedáky a s dopadovou zónou z kačírku. Pro nejmenší děti bude nově vybudovaná zóna u současného pískoviště. „Zde plánujeme stržení původních dřevěných sedáků, které vyměníme za nové. Opěrná zídka hřiště bude vytmelena a po té přetažena dvouvrstvým litým pryžovým povrchem. Následně dojde k instalaci skluzavky, mini auta a houpadla na pružině,“ popsal místostarosta města Čestmír Bouda. Kolem prvků a pod nimi bude nainstalován dvouvrstvý litý pryžový povrch.
Konstrukce hřiště včetně povrchu je navržena jako vodopropustná. Návrh ztvárnění dětského hřiště byl projednán s Místní komisí Mařatice, která se na revitalizaci bude podílet částkou 900 tisíc korun. Revitalizace dětského hřiště je také v souladu se zpracovanou Aktualizací koncepce dětských hřišť a sportovišť z roku 2016.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště